De geraniums in 2009?

 

Wie gepensioneerd is komt gemakkelijk, zegt men, achter de spreekwoordelijke geraniums terecht. In 2008 is het me aardig gelukt deze met een Griekse naam getooide plantenfamilie (geranos=ooievaarsbek) te ontwijken. En ik hoop vurig dat dit ook in het nieuwe jaar het geval zal zijn.

Je weet van te voren nooit of je al je plannen zult kunnen uitvoeren, maar dat betekent niet dat je geen plannen mag of moet maken.

Er staan voor het nieuwe jaar allereerst een paar meer-weekse activiteiten op het programma. Ik heb beloofd vanaf medio januari ruim drie weken les te geven aan de Bugema-universiteit in Oeganda. En tegen eind februari staat een intensief lesprogramma van twee weken aan Newbold College in Engeland op het programma. In mei hoop ik een groep van ruim 30 reislustigen te begeleiden tijdens een 16-daagse reis naar het Westen van de Verenigde Staten.

Verder zal er nog wel wat gereisd worden in 2009, want ik verwacht dat er nog wel wat uitnodigingen van hier en daar zullen opduiken. En mijn vrouw en ik zullen zeker proberen een paar keer naar Zweden te gaan om na te gaan of er goed voor onze kleindochter wordt gezorgd!

Wat mijn activiteiten in Nederland betreft zijn er natuurlijk de regelmatige preekbeurten hier en daar in het land en ander geestelijk sprokkelwerk. Daarnaast is de afspraak tussen de Nederlandse Unie en mij dat ik het equivalent van twee dagen per week aan een aantal kerkelijke uitgaven werk. Er staan voor 2009 een paar boeken op het programma om vertaald te worden en ik hoop ook een coördinerende rol te spelen bij het tot stand komen van enkele publicaties van eigen bodem. Zowel ds. Rudy Dingjan en ds. Cherrel Francisca hebben zich aan dit creatieve proces gewaagd en zij kunnen erop rekenen regelmatig te worden opgepord!

Ik hoop zelf ook binnenkort weer aan een nieuw schrijfproject in het Engels te beginnen, nu ik een paar dagen geleden een stevig manuscript naar de Review and Herald Publishing Association heb verzonden waar in het afgelopen jaar vele uren in zijn verdwenen. Er zoeven al wat ideeën voor een nieuw boek rond in mijn emeritus-brein, maar het schrijfproject dat nu eerst de voorrang krijgt heeft te maken met een al enige tijd geleden gedane belofte: Een ESDA-cursus over de Openbaring van Johannes. De eerste vier (van de circa 15) lessen staan inmiddels op de harde schijf.

Tja, dat is wel zo’n beetje het grotere werk. Als me nog voldoende inspiratie rest wil ik proberen mijn wekelijkse blog wat uit te bouwen. Ik kijk naar de technische mogelijkheden om deze site twee-talig te maken (Nederlands en Engels).

En . . . in de hoek van mijn werkkamer staat een bescheiden werkbank met knulselspullen die in 2008 onaangeroerd zijn gebleven. Tot de goede voornemens voor 2009 behoort (naast meer lichaamsbeweging) het afbouwen van een houten scheepsmodel dat ik al een reeks van jaren onderhanden heb! Als het af is, zal ik een foto publiceren op deze website! Ik denk niet dat u op de achtergrond geraniums zult zien.